Măsura pierderii libertăților în Turcia: Articol-elogiu despre „valoarea lui Erdogan”

sursa: Președinția Turciei

Publicația Sabah analizează recenta întâlnire Recep Erdogan-Donald Trump, care a avut loc la Washington, ridicându-l în slăvi pe liderul de la Ankara pentru prestația de la Casa Albă. „Cu summitul de la Washington am salvat ruperea relaţiilor dintre Turcia şi SUA”, titrează Sabah, dar odele la adresa lui Erdogan de-abia de-aici încolo curg. Un fenomen larg răspândit în presa din Turcia, pe care regimul Erdogan a pus presiuni uriașe, mai ales după tentativa eșuată de lovitură de stat din 2016.

Articolul integral, mai jos:

Oricâte vorbe ar spune unii pentru a acoperi realitatea, trebuie să-l felicităm pe preşedintele Erdoğan care a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru ca întâlnirea la cel mai înalt nivel de la Washington să se încheie în favoarea intereselor Turciei.

Cine ştie ce comentarii prosteşti vor face în legătură cu rezultatele acestei întâlniri la cel mai înalt nivel cei care susţineau mereu că preşedintele Erdoğan nu se întâlneşte cu Trump, că nu merge în vizită la Washington.

Dar în urma unui dialog coerent între preşedintele Erdoğan şi preşedintele Trump a fost depăşită ameninţarea ruperii relaţiilor dintre Turcia şi Statele Unite.

În acest fel, Turcia va continua politica sa internaţională echilibrată şi multilaterală, de-o parte aflându-se Statele Unite, de cealaltă parte aflându-se Rusia.

Cel mai negativ aspect al summit-ului de la Washington l-a reprezentat starea de spirit pesimistă a lui Trump. Procedura de destituire declanşată de democraţi împotriva lui Trump a intrat într-o nouă etapă, iar declaraţiile împotriva lui Trump erau transmise live de către posturile tv.

În acest caz, pe care Trump l-a catalogat drept „vânătoarea de vrăjitoare”, nu se va ajunge la niciun rezultat… Dar când te gândeşti că Trump este ţinta acestei proceduri, înţelegi motivul pesimismului.

Participarea la întâlnirile cu preşedintele Erdoğan şi a senatorilor americani era o măsură de precauţie faţă de procedura de demitere.

Dar în cele din urmă, unul dintre senatori, şi anume Lindsey Graham, care s-a exprimat cel mai mult împotriva Turciei, a prevenit ajungerea la Senat a proiectului de lege privind genocidul armean, care fusese adoptat în Camera Reprezentanţilor.

La această întâlnire la nivel înalt nu au fost găsite soluţii la problemele existente între Turcia şi Statele Unite. Dar cel puţin divergenţele au fost îngheţate, fiind protejat astfel partaneriatul strategic.

Întâmpinându-l cu astfel de sentimente pe preşedintele Erdoğan, îi dorim preşedintelui să aibă grijă de sanătatea lui ţinând cont de situaţia în care se află.

Ca un politician american care cunoaşte valoarea preşedintelui Erdoğan, Trump se află în primele rânduri ale listei cu prietenii Turciei.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here