Matematician britanic: Toate particulele de coronavirus din lume încap ușor într-o doză de suc de 330 ml

Sursa: Pixabay

Toate particulele de Sars-Cov-2 care circulă acum în lume ar putea încăpea ușor într-o doză de aluminiu pentru băuturi răcoritoare, potrivit calculelor făcute de un matematician britanic, care ilustrează câte daune pot face niște minuscule particule virale, transmite Reuters.

Folosind ratele globale de infectare din cadrul actualei pandemii, împreună cu estimări ale încărcăturilor virale, expertul în matematică Kit Yates de la Bath University a ajuns la concluzia că există aproximativ 2 trilioane (2 miliarde de miliarde) de particule din noul coronavirus în lume la acest moment.

În calculele sale, Yates spune că a folosit diametrul de circa 100 de nanometri al Sars-Cov-2, apoi a calculat volumul acestui virus sferic.

Chiar și luând în considerare proteinele ”țepușă” de la suprafața virusului și faptul că forma sferică a particulelor lasă spații libere în caz că sunt puse unele lângă altele, totalul tot este mai mic de 330 de mililitri, cât are o cutie de cola.

”Este greu de crezut, când te gândești câte probleme, greutăți și pierderi de vieți au fost provocate în ultimul an de o cantitate așa de mică”, a spus Yates într-un comunicat de presă.

Peste 2,34 de milioane de persoane au decedat din cauza COVID-19 până în prezent, iar la nivel global au fost raportate aproape 107 milioane de cazuri confirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here