Mecanicul trenului de marfă care a lovit o garnitură staţionată, la Feteşti, reţinut

  Sursa: Pexels

  Mecanicul trenului de marfă care a lovit o garnitură staţionată, la Feteşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind urmărit penal pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, transmite News.ro.

  Anchetatorii au stabilit că el nu respectase timpul de odihnă, nici restricţia de viteză impusă în zonă şi nici semnalul roşu de oprire. Totodată, el avea o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Poliţia Judeţeană Ialomiţa a anunţat că, în urma investigaţiilor făcute de poliţiştii de la transporturi în cazul evenimentului feroviar produs în cursul nopţii trecute, în staţia CF Feteşti,  s-a concluzionat că un tren de marfă  aparţinând unei societăţi comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi şi care se deplasa pe relaţia Craiova – Constanţa Port, a intrat în staţia C.F. Feteşti pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staţionat în staţia C.F. Feteşti la aceeaşi linie.
  „Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia C.F. Feteşti şi nici semnalul roşu de oprire dinaintea intrării în staţie”, au arătat poliţiştii.
  În plus, în urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
  „Faţă de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit. De asemenea, faţă de cel în cauză, poliţiştii de la transporturi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomiţa,  urmând ca, la data de 30 iulie 2021, faţă de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Feteşti, luarea de măsuri legale”, a transmis Poliţia Ialomiţa.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here