Trei medici de la „Matei Balș” au avut nevoie de asistență medicală, după ce s-au intoxicat cu fum

Inquam Photos/ Octav Ganea

Trei cadre medicale de la Institutul „Matei Balș” s-au intoxicat cu fum și au avut nevoie de asistență medicală, a declarat medicul Bogdan Oprița, coordonator al intervenției de salvare de la „Matei Balș”.

„Pot să vă spun că au fost şi trei persoane dintre cadrele medicale care au solicitat evaluare şi asistenţă medicală care fuseseră expuse la fumul din incendiu, dar care au refuzat transportul medical”, a declarat medicul Bogdan Opriţa, de la Spitalul Floreasca, la Antena 3.

Medicul a mai precizat că la Floreasca au ajuns sapte pacienți, între care și cea de-a patra victimă a incendiului. Aceasta fusese preluată de la „Matei Balș” cu „manevre în curs de resuscitare, nu a răspuns la aceste manevre şi a decedat”.

Doi dintre pacienții preluați de la „Matei Balș” sunt internați la chirurgie plastică, cu arsuri pe 20% din suprafața corpului, respectiv 15 la sută din suprafața corpului, iar alți patru pacienți sunt internați în secția medicală, cu coronavirus.

Cinci oameni au murit în urma incendiului izbucnit vineri dimineață la „Matei Balș”, în Capitală, într-un pavilion pentru pacienții COVID. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, iar 53 au fost transferați la alte spitale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here