MEDUZA | Bâlbe la Moscova: Listă nouă cu specialități care îi pot scăpa de mobilizare pe rușii din IT, comunicații, media

Sursa: TASS

Ministerul Comunicațiilor și Dezvoltării Digitale a publicat o listă a specialităților care se pretează la scutirea de mobilizare, pentru specialiștii din IT și comunicații, notează Meduza. Documentul a fost publicat pe canalul oficial de Telegram al ministerului.

Lista include 195 de specialități. Printre acestea se numără matematica, fizica, energia nucleară și fizica termică, astronomia, chimia, inginerie mecanică, lingvistică, jurnalism, arhitectură, design și altele.

Ministerul Dezvoltării Digitale a menționat că sferele IT și comunicați „se dezvoltă într-un ritm rapid, prin urmare mulți oameni ajung în industrie din specialități conexe”.

Ministerul a mai subliniat: „Nu uitați că prezența unei specialități adecvate și a unui loc de muncă într-o organizație IT acreditată sau într-un operator de telecomunicații nu dă, în sine, dreptul la scutire de la recrutare. Trebuie îndeplinite și funcții critice”.

Companiile și organizațiile colective rusești din aceste domenii au contestat în ultimele zile criteriile după care fusese concepută exceptarea de la mobilizare, subliniind că le va fi afectată mare parte a personalului. Detalii AICI, AICI, AICI.

Se frânge Rusia. Și va plânge. Și o merită

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here