Fifor: Pactul propus de premier dezvăluie adevărata faţă a opoziţiei

Mihai fifor Foto: Facebook

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat că pactul propus de liderul PSD Viorica Dăncilă dezvăluie adevărata faţă a partidelor şi politicienilor din opoziţie şi că dacă vor ajunge la guvernare, România va reintra în epoca întunecată a austerităţii.

„Pactul naţional pentru bunăstarea românilor- propus de premierul Dăncilă dezvăluie adevărata faţă a partidelor şi politicienilor din opoziţie. Iohannis, Băsescu, Barna, PNL, PMP şi USR au spus fie că pactul nu e bun, fie nu l-au luat în serios, ca şi cum veniturile şi taxele românilor nu ar fi ceva serios… Ideea principală este că nu vor să-l semneze, confirmând astfel ceea ce noi spunem de multă vreme: dacă vin ei la guvernare, gata cu majorările de pensii şi salarii, gata cu impozitul de 1% pentru microîntreprinderi, gata cu taxele mici pe activităţi independente, gata cu finanţarea unor noi afaceri prin Programul „Start-up Nation”! Gata!”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

El a adăugat că dacă cei care nu vor să semneze pactul vor ajunge la guvernare, România va intra în epoca austerităţii.

Dacă vin ei la guvernare, vom reintra în epoca întunecată a austerităţii! Ca să ştiţi ce votaţi pe 10 şi pe 24 noiembrie!”, a mai spus Fifor.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Opoziţia refuză să semneze pactul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, spune preşedintele.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că pactul propus de Viorica Dăncilă prin care partidele să se angajeze că nu vor tăia pensiile şi salariile, reprezintă doar un gest politic.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat la pactul propus de Dăncilă. El a afirmat că, în cazul în care ar mai fi preşedinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă pentru că ar însemna „o urcare în barca guvernului PSD”. Acesta a precizat că pactul e cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

Eugen Tomac a declarat, întrebat cum se poziţionează PMP faţă de pactul propus de USR partidelor pentru organizarea alegerilor anticipate, că este un joc politic, la fel cum este şi pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, vineri, după ce Viorica Dăncilă a propus un pact între partide pentru bunăstarea românilor, că liderul PSD ar trebui să vină în Parlament pentru un vot, dar şi printre oameni, unde va primi un răspuns usturător, acela de a pleca acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here