Mii de amenzi date în noaptea de Înviere

Reprezentanti ai MAI, MApN si ai Politiei Locale verifica respectarea de catre public a măsurilor impuse prin Ordonanța Militară numărul 4, in Bucuresti, lunii, 30 martie 2020. Inquam Photos / Bogdan Buda

În noaptea de Înviere au fost aplicate aproximativ 3.400 de amenzi contravenţionale, dintre care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgenţă, a precizat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, citată de Agerpres.


„În noaptea de Înviere, echipajele de ordine publică au intervenit la 1.846 de evenimente sesizate pin 112, fiind aplicate 3.384 de amenzi contravenţionale, dintre care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgenţă. Totodată, au fost întocmite 234 de dosare penal, dintre care trei pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat Monica Dajbog, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ea a adăugat că aproape 26.000 de angajaţi ai MAI, poliţiei locale şi militari au acţionat în ţară pentru asigurarea ordinii publice.

„Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, precum şi lucrători de la alte structuri ale MAI au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică pe întreg teritoriul ţării, o atenţie deosebită fiind acordată prevenirii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. În sprijinul şi sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, au acţionat peste 1.900 de poliţişti locali şi aproximativ 700 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale”, a precizat Dajbog.

Potrivit acesteia, pentru îndeplinirea misiunilor din ultimele 24 de ore, au fost puse la dispoziţie peste 9.300 de mijloace de mobilitate, din care aproape 8.000 aparţinând structurilor MAI, circa 1.200 – poliţiei locale, iar aproximativ 300 de mijloace – MApN, fiind organizate puncte fixe de verificare în toată ţara şi patrule mobile de poliţişti şi jandarmi pentru evitarea oricăror incidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here