Lista atacurilor și atrocităților lui Soleimani, făcută de vicepreședintele SUA

Vicepreședintele american Mike Pence a făcut o listă a crimelor lui Qasem Soleimani. Nu este una exhaustivă, dar include principalele atacuri în care a fost implicat generalul iranian, numit de Trump teroristul numărul 1 al globului. 

„Un om malefic care a fost responsabil pentru uciderea a mii de americani. Soleimani a fost un terorist. Acestea sunt câteva dintre cele mai rele atrocități ale sale”: 

 • A organizat tentativa de asasinare a ambasadorului saudit în SUA la Washington în 2011, o tentativă de atac terorist de pământ american. 
 • A furnizat bombe sofisticate, arme avansate, antrenament și consiliere insurgenților irakieni, care au fost folosiți la comiterea de atacuri asupra forțelor SUA și coaliției. Este direct responsabil pentru moartea a 603 soldați americani, și pentru rănirea a altor mii. 
 • A direcționat atacul sofisticat din 20 ianuarie 2008 asupra Provincial Joint Coordination Center din Karbala, Irak, soldat cu executarea a cinci soldați americani luați ostatici. 
 • În Afganistan, Soleimani a coordonat sprijinul financiar, logistic și militar oferi de Gărzile Revoluționare talibanilor și a sponsorizat atacuri asupra forțelor Coaliției. 
 • A oferit rachete și alte arme sofisticare teroriștilor pe tot cuprinsul Orientului Mijlociu, inclus către Hezbollah din Liban, Kataib Hezbollah, Jihadul Islamic palestinian, Hamas și talibanilor. Aceștia au folosit armele să ucidă oameni nevinovați. 
 • A coordonat planurile Forței Quds de atacuri cu bombă din 2011 împotriva civililor din Turcia și Kenya. 
 • Continuă să susțină regimul criminal din Siria, este complice la abuzurile brutale ale lui Assad împotriva poporului sirian. 
 • A jucat un rol direct în finanțarea, echiparea și antrenarea forțelor Hezbollah din Liban, care au comis atacuri teroriste asupra civililor israelieni în timpul campaniei Hezbollah din 2006.
 • În Yemen, forța Quds condusă de Soleimani a orchestrat și a făcut posibile atacuri cu rachete soldate cu uciderea a zeci de oameni. Printre țintele atacate s-au numărat aeroporturi civile din Arabia Saudită. 
 • A facilitat călătoria clandestină către Afganistan a 10 dintre cei 12 teroriști care au comis atacurile teroriste din SUA de la 11 septembrie 2001. 
 • Soleimani plănuia atacuri iminente asupra diplomaților și militarilor americani. Lumea este mai sigură deoarece Soleimani nu mai este” a concluzionat Mike Pence.

Trump face legătura cu americanii luați ostatici acum 40 de ani

Preşedintele Donald Trump a avertizat că Statele Unite au identificat 52 de obiective în Iran şi le vor lovi „foarte rapid şi foarte dur” dacă Iranul atacă personal sau ţinte americane, informează BBC, preluat de News.ro.

El a spus că unele din aceste obiective iraniene „sunt de nivel foarte înalt şi foarte importante pentru Iran şi pentru cultura iraniană”. „Statele Unite nu mai vor ameninţări!”, a scris el pe Twitter.

Donald Trump a menţionat că numărul 52 corespunde cu cel al americanilor ţinuţi ostatici timp de peste un an cu începere de la sfârşitul lui 1979 în ambasada Statelor Unite la Teheran.


5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here