Ministerul britanic al Apărării: Războiul din Ucraina afectază sectorul aeronautic din Rusia

Sursa: Wikipedia

Războiul din Ucraina reprezintă o „provocare excepţională” pentru industria aeronautică rusă, subminată de sancţiunile internaţionale, a apreciat duminică ministerul britanic al Apărării, informează EFE, citată de Agerpres.

În buletinul său zilnic privind conflictul, acesta notează că Rusia a anulat ediţia din 2023 a MAKS, principalul său târg aerospaţial cu un important show aerian în apropiere de Moscova, care este esenţial pentru a-şi asigura clienţi la export în sectoarele civil şi militar.

Londra afirmă că anularea acestui eveniment bienal se datorează probabil unor preocupări legate de securitate, în urma „atacurilor recente cu drone în interiorul Rusiei”.

„Este foarte probabil ca organizatorii să fi fost conştienţi şi de potenţialul de afectare a reputaţiei în cazul în care ar fi participat mai puţine delegaţii internaţionale” decât în alte dăţi, notează Londra în comunicatul său.

Sectorul aeronautic s-a văzut foarte afectat de sancţiunile internaţionale, consideră guvernul britanic.

Ca dovadă a acestui fapt, acesta menţionează că „specialişti cu înaltă calificare sunt încurajaţi să servească drept infanterie” în miliţia agenţiei spaţiale Roscosmos.

În plus, comandantul-şef al Forţelor Aerospaţiale, generalul Serghei Surovikin, „nu a mai fost văzut în public de la revolta eşuată a Grupului Wagner, pentru care a servit ca punct de contact cu ministerul rus al Apărării”, potrivit buletinului militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here