Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaitsev, relatează Reuters, citată de News.ro.

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosi armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.

Directorul CIA, William Burns, a declarat pe 14 aprilie că, având în vedere eşecurile suferite de Rusia în Ucraina, ”niciunul dintre noi nu poate privi relaxat ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau arme nucleare cu randament redus”.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a afirmat în cadrul unui interviu acordat The Associated Press că ar fi ”inacceptabil” să fie folosite arme nucleare în războiului din Ucraina, dar nu a putut preciza dacă Rusia are astfel de planuri.

”Nu numai că folosirea armelor nucleare este inacceptabilă pentru că ar fi chiar lângă noi (n.r. Belarus), nu ne aflăm peste ocean ca Statele Unite. Este, de asemenea, inacceptabil, deoarece ar putea lovi globul terestru care ar zbura de pe orbită cine ştie unde. Dacă Rusia este sau nu capabilă de acest lucru – aceasta este o întrebare pe care trebuie să o adresaţi leadershipul rus”, a mai explicat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here