Ministrul de Externe al Pakistanului, primit de premierul Ciucă

Sursa: gov.ro

Perspectivele de extindere şi consolidare a relaţiilor bilaterale româno-pakistaneze s-au aflat luni pe agenda discuţiilor care au avut loc la Palatul Victoria între premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Externe de la Islamabad, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, transmite Agerpres.

Şeful diplomaţiei Republicii Islamice Pakistan se află în vizită la Bucureşti, la invitaţia ministrului Bogdan Aurescu. Este prima vizită a unui ministru de Externe pakistanez în România, după o pauză de peste două decenii.

Premierul Ciucă i-a mulţumit ministrului Qureshi pentru rolul personal jucat, alături de statul pakistanez, în repatrierea cetăţenilor români, odată cu preluarea puterii în forţă de către regimul taliban la Kabul, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Guvern, care precizează că au fost aduşi în ţara noastră 49 de cetăţeni români, alţi şapte cetăţeni europeni şi 156 de afgani vulnerabili.

Prim-ministrul a subliniat bunele relaţii bilaterale şi perspectivele de extindere şi consolidare a acestora în viitor, salutând vizita şefului diplomaţiei pakistaneze la Bucureşti.

La rândul său, oaspetele a remarcat relaţiile „foarte bune” dintre cele două state şi oportunităţile de dezvoltare a acestora în domeniul economic, al industriei de Apărare, în domeniul investiţiilor şi comerţului, al învăţământului şi al forţei de muncă.

„Pakistanul poate fi, în viziunea ministrului de Externe Qureshi, o importantă placă turnantă pentru exporturile României în regiunea Asiei de Sud. Ministrul de Externe pakistanez a mulţumit României pentru donaţia de 500.000 de vaccinuri oferită de ţara noastră şi care urmează să ajungă, în perioada următoare, la Islamabad”, se mai arată în comunicatul citat.

Nori deasupra lui 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here