Ministrul de Interne, lovitură de grație în Dosarul „10 august”: va desecretiza comunicațiile radio

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, vrea să desecretizeze comunicațiile radio din seara protestelor de pe 10 august 2018, reprimate de intervenția brutală a Jandarmeriei.

„Vă spun ceva în premieră. suntem dispuși, la cererea procurorilor, să mai desecretizăm documente cu privire la comunicațiile prin stațiile radio ale ministerului”, a anunțat Vela, joi seară, la B1 TV.

În legătură cu informația potrivit căreia în seara protestelor în clădirea Ministerului de Interne au fost prezenți reprezentanți ai PSD, Marcel Vela a subliniat: „O să dau un ordin și o să schimb toate indicativele folosite de cei care au astfel de echipamente, astfel că cele folosite pe 10 august nu vor mai fi valabile. Astfel, procurorul va avea acces la toate discuțiile din 10 august”.

Marcel Vela a mai spus că „muşamalizarea” în ceea ce priveşte evenimentele din 10 august 2018 a început cu secretizarea unor date şi a unor evenimente. În plus, Vela a precizat că datele conţinute în raport „implică unele răspunderi civile şi penale”, iar desecretizarea era necesară, atât pentru justiţie, cât şi pentru opinia public.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, în 14 noiembrie, că raportul referitor la evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, a fost declasificat şi transmis DIICOT, care îl poate folosi în ancheta penală.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violenţele de la mitingul diasporei  din 10 august anul trecut. De asemenea, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

Până acum au fost audiaţi peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here