Ministrul german al Sănătății pledează pentru introducerea vaccinului rusesc Sputnik V în Europa

Europa ar putea oferi capacitate de producţie pentru vaccinul rus Sputnik V împotriva Covid-19, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, relatează DPA.

Ruşii au cerut un astfel de sprijin şi ideea este luată în considerare în Germania şi Europa, a spus Spahn în timpul unei conferinţe online organizate de publicaţiile Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

„Am putea oferi sprijin pentru producerea unui vaccin care nu este încă sau chiar deloc aprobat în Europa”, a adăugat ministrul.

Spahn a spus că orice vaccin care a fost eficient în combaterea pandemiei şi s-a dovedit a fi sigur este binevenit. „Depinde pur şi simplu de autoritatea de reglementare să ia în considerare în ce măsură acest lucru este valabil şi în cazul Sputnik V”, a adăugat el.

Oficialii de la Moscova au declarat că o cerere de aprobare a fost admisă la Agenţia Europeană pentru Medicamente în ianuarie.

Vaccinul dezvoltat de Rusia s-a dovedit a fi eficient 91,6% împotriva Covid-19, potrivit unui studiu publicat marţi în revista medicală The Lancet.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că studiul publicaţiei este „foarte important”, adăugând că acesta „a confirmat că înregistrarea accelerată a vaccinului în Rusia este justificată”.

„Numărul de ţări care înregistrează acest vaccin creşte în fiecare zi. Ne propunem să stabilim producţia vaccinului în străinătate cât mai curând posibil”, a spus Peskov, potrivit agenţiei TASS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here