Ministrul Katz: Dacă Iranul atacă de pe teritoriul său, Israelul va reacţiona şi va ataca

Sursa: Facebook

Ministrul de externe israelian, Israel Katz, i-a răspuns miercuri liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care a ameninţat statul israelian cu un atac, drept răzbunare pentru lovitura atribuită Israelului asupra consulatului iranian de la Damasc, în care au murit şapte membri ai Gărzii Revoluţionare, informează EFE, citată de Agerpres.ro.

„Dacă Iranul atacă de pe propriul său teritoriu, Israelul va răspunde şi va ataca în Iran”, a scris Katz pe reţeaua de socializare X, dând asigurări că vor exista represalii pentru orice tip de ofensivă pe teritoriul israelian.

Separat, într-un interviu acordat miercuri dimineaţă radioului public israelian Reshet Bet, Katz a reiterat că niciun atac nu va fi tolerat şi a acuzat Iranul că este „capul şarpelui”, o aluzie la sprijinul pe care republica islamică îl oferă atât islamiştilor palestinieni din Hamas, cât şi miliţiei şiite libaneze Hezbollah, în sudul Libanului.

Comentariile lui Katz intervin după un discurs televizat al lui Khamenei la Teheran cu ocazia Eid al-Fitr, sărbătoarea care încheie luna sfântă a Ramadanului, în care acesta a reiterat că „regimul sionist (Israelul) trebuie şi va fi pedepsit”.

„Când atacă consulatul este ca şi cum ar fi atacat teritoriul nostru”, a insistat Khamenei, care a adăugat că Israelul a făcut o greşeală prin atacul de 1 aprilie, în care au fost ucişi şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei iranieni, inclusiv doi generali.

Autorităţile iraniene au promis în mod repetat să se răzbune pentru atacul asupra sediului lor diplomatic.

Casa Albă: Israelul nu a prezentat până acum un plan credibil pentru Rafah

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here