Ministrul Sănătăţii, despre eventuala adoptare a unei OUG pentru despăgubirea celor cu reacţii adverse la vaccinul anti-Covid

Foto: INQUAM/George Călin

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost întrebat, duminică, la deschiderea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dacă Guvernul va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru despăgubirea persoanelor care ar putea avea reacţii adverse la vaccinul anti-Covid, menţionând că vor fi informări în momentul când va fi luată o decizie în acest sens, transmite News.ro.

Vlad Voiculescu a fost întrebat duminică, dacă vor fi acordate despăgubiri în cazul în care persoane vaccinate anti-Covid vor prezenta reacţii adverse. “Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse. Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă se pregăşte o Ordonanţă de Urgenţă pentru aceste despăgubiri, Vlad Voiculescu a răspuns: “Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare.  Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here