Foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că o echipă din Minister va merge la Spitalul „Sf. Maria”, din Capitală, după ce, pe rețelele de socializare, au apărut imagini cu o femeie care a suferit arsuri cu un aparat medical în timpul unei intervenții, conform Mediafax.

Am luat legătura cu șeful secției de Chirurgie și așteptăm o poziție a domniei sale. (…) Așteptăm poziția oficială. Cineva din echipa Ministerului va face o vizită acolo. Am văzut că un aparat a explodat producând arsuri grave pacientei. Dar este tendința aceasta, de a ascunde mizeria sub preș. Ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă în loc să găsim soluții”, a spus ministrul Victor Costache.

Reamintim că, potrivit Digi24, în cursul zilei de ieri, o pacientă a suferit arsuri grave, într-o sală de operație de la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală, după ce un dispozitiv medical a luat foc.

Incidentul a avut loc în timpul unei intervenții care ar fi trebuit să fie banală. Femeia venise la spital pentru a-şi cauteriza o rană la nivelul feţei. În timpul intervenţiei, aparatul de oxigen a luat foc. Pacienta a suferit arsuri pe faţă și este în prezent internată la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală, într-o rezervă. Digi24 a încercat să afle un punct de vedere de la spital, Ministerul Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Ulterior, ASSMB a transmis un comunicat de presă în care arată că informațiile apărute în spațiul public, despre starea gravă a femeii care a suferit arsuri în timpul intervenției, sunt „false”.

Având în vedere informațiile FALSE, apărute în presă, în ultimele ore, potrivit cărora ”O pacientă a suferit arsuri grave, într-o sală de operație de la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală după ce un dispozitiv medical a luat foc,” facem următoarele precizări:

În urmă cu 5 zile, în Compartimentul de Chirurgie Plastică de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, în timpul unei intervenții de extracție a unei tumori din nasul unei paciente, s-a autodeclanșat o flamă, care a durat o fracțiune de secundă, între pensa electrică și oxigenul din furtunașul care alimenta narina. Pacienta a suferit o arsură minimală, de grad 1, este în curs de vindecare, este în continuare internată la Spitalul Sfânta Maria, se află în tratament și va fi externată”, arată ASSMB în comunicat.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o femeie care a sufeirt arsuri la nivelul feței, în timpul unei intervenții chirurgicale, după ce aparatul cu care se lucra a făcut o flamă.

Foto: Sedinta Biroului Politic National al PNL, unde sunt prezentate componenta noului guvern cat si programul de guvernare, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, joi 24 octombrie 2019. Inquam Photos / George Calin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here