Ministrul Transporturilor: Am transmis MAE solicitarea de a discuta pe canalele diplomatice cu ucrainenii despre transferul datelor măsurătorilor pe Bâstroe

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a transmis, pe 18 aprilie, Ministerului Afacerilor Externe solicitarea de a discuta pe canalele diplomatice cu autorităţile din Ucraina să ne transfere datele măsurătorilor efectuate de experţii ucraineni pe Bâstroe, a declarat, vineri, ministrul de resort, Sorin Grindeanu, informează Agerpres.

„Suntem în situaţia următoare: pe 18 aprilie, noi am transmis Ministerului român de Externe solicitarea de a discuta pe canalele diplomatice cu autorităţile ucrainene despre transferul datelor măsurătorilor efectuate de experţii ucraineni către noi. Deci, noi am solicitat către MAE să transmită mai departe, pe canale diplomatice, această solicitare către ucraineni. Suntem în situaţia în care aşteptăm din partea MAE un răspuns, care, probabil, la rândul său, aşteaptă un răspuns din partea ucrainenilor”, a spus ministrul.

Grindeanu a precizat că, în momentul în care vor fi primite aceste date, ele vor fi trimise altor structuri ale statului român, cum ar fi Ministerul Mediului, pentru a fi prezentate nişte concluzii. De asemenea, şeful de la Transporturi a adăugat că nu are nimic împotrivă ca interpretarea datelor de pe sectorul românesc să ajungă la ucraineni.

„Ei trebuie să ne transmită, şi noi lor, pentru că ştiţi cum s-au făcut măsurătorile, datele, datele brute. Dacă doresc interpretarea pe care noi am făcut-o pe sectorul nostru, sigur că nu avem niciun fel de problemă să trimitem şi acea interpretare. Doar că, repet, în acest moment sau în momentul în care vom primi aceste date, noi, la Ministerul Transporturilor, şi nu neapărat ministerul, cât AFDJ-ul, vor fi interpretate, vor fi prezentate. Cred că alte structuri ale statului român, că vorbim de Ministerul Mediului sau că vorbim de Ministerul Afacerilor Externe, trebuie, în funcţie de aceste date, să prezinte şi ei nişte concluzii. Noi nu putem să facem decât să interpretăm sec aceste date, adică AFDJ-ul să interpreteze sec aceste date, pe care sper că le vom primi în perioada următoare prin MAE de la colegii din Ucraina. Chiar dacă sunt finalizate, vorbesc de acel sector din braţul Chilia, eu cred că e normal să păstrăm acest dialog cu ucrainenii, să încercăm să prezentăm datele întregi, că vorbim de Chilia, până la kilometrul 22, dacă nu mă înşel, şi de la 22 sau de la 11 la 22, au măsurat ei, după care, pe braţul Solomonov au intrat ei şi pe Bâstroe…. Haideţi să se prezinte ca un tot unitar! De aceea, în acest moment, suntem în situaţia, v-am spus, din 18 am trimis această adresă către MAE, ca MAE, la rândul său, să facă aceste solicitări către ucraineni şi pe aceste canale să ne parvină aceste date”, a explicat şeful de la Transporturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here