Foto: Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Ministerul Educației, Monica Anisie, a anunțat, duminică, că 263 de școli vor începe cursurile în scenariul roșu, iar 4.915 în scenariu galben. Potrivit Ministerului, 106 de cadre didactice sunt spitalizate la nivel național din cauza Covid și 293 cadre didactice sunt în carantină, dar doresc să își desfășoare activitatea în sistem online.

Trebuie sa precizez faptul că, la momentul acesta, în conformitate cu ceea ce a transmis fiecare inspectorat şcolar, există 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre didactice aflate în carantină care doresc să îşi desfăşoare activitatea în sistem online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu data de 1 septembrie, au depus la inspectoratele şcolare dosarele de pensionare”, a declarat Monica Anisie.

Ea a adăugat că situaţia se schimbă permanent, acesta fiind motivul pentru care anunţurile privind începerea şcolii au fost făcute cu întârziere.

Suntem într-un proces dinamic, tocmai de aceea la Bucureşti s-a realizat de urgenţă întâlnirea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a identifica, acolo unde este cazul, anumite situaţii şi a lua o nouă decizie, în sensul în care consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ a făcut o nouă propunere”, a mai spus Monica Anisie.

Sunt 11 judeţe – Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui – unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, acestea putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde.
Astfel, potrivit ministrului Educației, La momentul acesta, în conformitate cu deciziile comitetelor de urgență, sunt 12.423 unități care funcționează scenariu verde.

Anisie a făcut un apel către întreaga societate. ”Aș vrea să punem umărul cu toții la revenirea copiilor în spațiul școlii, copiii doresc să se întoarcă la școală. Fac apel să nu mai politizăm educația în aceste momente”, a spus ministrul Educației.

În ceea ce privește tabletele, potrivit Ministerului licitația s-a finalizat pentru cele 3 loturi și va începe livrarea tabletelor.
Deja am realizat demersurile să reluăm pentru celelalte 6 loturi pentru care nu au existat câștigători. Sunt inițiative locale s-au realizat achiziții și la nivel local, vom realiza o evaluare a acestora să vedem care este necesarul real de tablete”, a informat Ministerul.
Cu privire la conectarea la internet, cei 4 mari operatori de internet și-au asumat conectarea vor finaliza conectarea a 2.800 de clădiri până pe 18 septembrie.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here