Muncitorii angajați la o mănăstire din Suceava, verificați cu etilotestul

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a anunțat că la o mănăstire – fără a preciza care anume – „se va face o verificare zilnică a tuturor angajaților la începutul și sfârșitul programului de lucru, cu ajutorul etilotestului”, relatează Obiectiv de Suceava.

Acțiunea vine în urma primirii unei scrisori de la o femeie care i-a semnalat arhiepiscopului că soțul ei vine beat acasă, deși lucrează la o mănăstire și i-a acuzat pe călugării responsabili cu aprovizionarea că i-ar fi dat de băut.

E destul de clar că soțul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca într-o instituție bisericească să se întâmple astfel de lucruri (…) Poate reușiți să luați niște măsuri, știu că nu le poate pune nimeni dop la gură, dar poate totuși se poate face ceva”, spune credincioasa respectivă, printre altele.

Sesizarea pe care ne-ați transmis-o m-a întristat. Conducerea acelei mănăstiri (…) va lua măsura de a nu se mai bea alcool în incinta mănăstirii și va încerca să asigure suportul necesar celor care suferă de această patimă”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Calinic, ÎPS Calinic, pe pagina de internet a arhiepiscopiei, după care a atras atenția că se va proceda la verificarea cu etilotest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here