Nicuşor Dan: Bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări, e cel supus azi votului. De aia sunt uluit

Foto: INQUAM/George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că bugetul municipiului Bucureşti este bugetul de pe 15 martie, care a fost dezbătut până în această perioadă, şi afirmă că este „uluit” de reacţia unor consilieri locali, menţionând că „nu se poate aşa ceva”, transmite News.ro.

Nicuşor Dan a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului General unde va fi dezbătut bugetul Capitalei, că a făcut mari eforturi de la preluarea mandatului să ţină Primăria pe linia de plutire.  

„E o zi foarte importantă, ziua votării bugetului. De la începutul acestui mandat am făcut eforturi uriaşe să ţinem la linia de plutire Primăria şi instituţiile din subordine care au fost din punct de vedere financiar planificate greşit. Am găsit facturi neplătite de la începutul anului 2019, am reuşit, acum odată cu votarea bugetului putem să trecem la faza următoare, la începerea investiţiei”, a transmis primarul Capitalei. El a explicat care au fost paşii în alcătuirea bugetului.  

„Vreau să vă aduc aminte procesul de elaborare al bugetului. Au fost mai multe etape. Vă aduc aminte, în ianuarie, consilierii şi cu primarul, viceprimarii au audiat toţi directorii din Primărie şi din instituţiile subordonate, întrebându-i cum văd bugetul. După aceea li s-a solicitat să reducă ceea ce doresc tocmai pentru a stabiliza financiar instituţia. Au făcut nişte propuneri scrise. Apoi, într-un grup de lucru foarte intens, cei doi viceprimari, cu administratorul public, cu preşedintele Comisiei de Buget şi cu directorul Direcţiei Economice am realizat un buget, o propunere de buget care a fost gata pe 15 martie şi a fost transmisă către consilierii din majoritate. Ălă e bugetul”, a declarat Nicuşor Dan. 

El a afirmat că bugetul din 15 martie este cel supus votului în şedinţa de miercuri.  

„Bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări, este bugetul pe care îl avem azi supus votului. De aia sunt uluit, adică noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum şase săptămâni şi acum venim şi spunem că eu nu am buget. Realmente nu se poate aşa ceva”, a susţinut Nicuşor Dan. Primarul a adăugat că toate discuţiile care trebuiau să fie făcute pe buget au avut loc.  

„În opinia mea, toate discuţiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc şi au fost extrem de civilizate şi extrem de constructive, s-au adus îmbunătăţiri, de exemplu, suplimentarea banilor pentru diverse investiţii, cum e Prelungirea Ghencea. Dacă se doreşte să mai discutăm pe buget, putem să mai discutăm, dar haideţi să ne grăbim să dăm bucureştenilor bugetul pe care îl aşteaptă pentru ca să putem să începem investiţiile pe care le aşteaptă”, a mai transmis Nicuşor Dan. 

Consilierii generali ai USR PLUS cer primarului general să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri proiectul de buget, apreciind că acesta nu a fost corect fundamentat şi nici nu a fost discutat. Viceprimarul Horia Tomescu s-a declarat suprins să vadă că bugetul este estimat la 7 miliarde de lei, când toate discuţiile anterioare s-au referit la 4,5 – 5 miliarde de lei. ”Noi vrem să avem un buget realist. Nu este momentul să fim populişti”, a precizează viceprimarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here