Nicușor Dan: Club Fabrica a fost salvat

Sursa: fabrica-club.ro

Ministrul Culturii a declanșat procedura de clasare ca monument istoric a Club Fabrica, a anunțt, joi, Nicușor Dan. Potrivit sursei citate, clădirile au statut de monument istoric, un an din acest moment, timp în care nu se mai pune problema demolării și construirii de blocuri în loc. În acest interval, Institutul Național al Patrimoniului va întocmi documentația completă pentru clasarea definitivă ca monument istoric.

Comunicatul lui Nicușor Dan:

„Felicitări Ministrului Culturii pentru gestul de mare responsabilitate. Felicitări echipei de la Institutul Național al Patrimoniului care a întocmit documentația preliminară. Dacă vor exista contestații juridice, vom interveni în instanță în favoarea ministerului.

Clădirile sunt construite în anii 1900 și au găzduit o fabrică de ciorapi și tricotaje. În anii comunismului, fabrica a continuat sub numele Apollo. Clădirile sunt reprezentative pentru patrimoniul industrial construit în zona Filaret. Club Fabrica este un exemplu de reconvertire a unor clădiri de patrimoniu industrial, în acord cu tendințele mondiale în urbanism. Este o afacere a unor antreprenori locali care dă viață unui cartier cu potențial. Este un spațiu cultural și un nod creativ. Bucureștiul are șansa să se impună ca centru regional în IT și industrii creative, astfel de inițiative trebuie sprijinite de autorități, nicidecum desființate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here