Companiile americane care fabrică Lysol și Dettol, doi cunoscuți dezinfectanți, fac apel la populație să nu înghită aceste produse, după ce Donald Trump s-a întrebat retoric dacă n-ar exista o posibilitate ca oamenilor să le fie injectate substanțe similare dezinfectanților care omoară coronavirusul în-un minut, informează CNN. 

Și compania britanică Reckitt Benckiser a avertizat vineri că este periculos consumul uman de dezinfectanți. Compania a  emis un comunicat în care a explicat că „sub nicio formă produsele noastre de dezinfectare nu trebuie folosite de oameni prin înghițire, injectare, aplicare sau prin alte metode”

Avem o responsabilitate în a oferi consumatorilor informații corecte avizate de experții în sănătate publică”, au mai spus britanicii. 

Comunitatea medicală l-a criticat pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, după ce acesta a sugerat să se cerceteze dacă dezinfectantul injectat în corp ar putea opri infecția cu noul coronavirus.

Văd că dezinfectantul îl poate elimina (n.r. coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt medic. Mi se pare interesant”, a declarat Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here