Număr enorm de „mobilizări din greșeală”, recunoscut de șefii regiunilor rusești. Situație halucinantă în Teritoriul Habarovsk

Sursa: Kremlinșru

Aproximativ 300 de locuitori ai Iakuției, care au fost mobilizați din greșeală, s-au întors în republică, a declarat președintele Camerei Publice din Iakuția, Nikolai Bugaev, citat, luni, de TASS.

Novaia Gazeta. Europa notează, însă, că pe 25 septembrie, la Iakuțk a avut loc un protest al femeilor împotriva mobilizării bărbaților în războiul din Ucraina. Poliția a dispersat mitingul, iar autoritățile regionale i-au deturnat semnificația, spunând că evenimentul ar fi fost „în sprijinul mobilizaților”. Totuși, în aceeași zi a pornit spre Iakuția primul avion cu localnicii mobilizați ilegal, cărora li s-a promis că vor fi trimiși acasă.

Astăzi, șeful Teritoriului Habarovsk, Mihail Degtiarev, a anunțat demiterea din funcție a comisarului militar al regiunii, Yuri Laiko. Potrivit lui Degtiarev, jumătate dintre locuitorii teritoriului Habarovsk, care au fost trimiși în serviciul militar, fuseseră mobilizați din greșeală.

Pe 30 septembrie, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a raportat și el întoarcerea acasă a 111 persoane care anterior fuseseră mobilizate din greșeală.

Pe 27 septembrie, comisarul militar al regiunii Magadan, Serghei Baranovski, a fost demis din cauza unor greșeli în timpul „mobilizării parțiale”. Guvernatorul regiunii Magadan a ordonat analizarea plângerilor rudelor cetățenilormobilizați din greșeală.

GALERIE FOTO | La o zi după atrocitățile din Zaporojie, episodul se repetă în Kupiansk. Civili găsiți carbonizați, în mașinile cu care fugeau de bombardamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here