Număr record de decese în Rusia, de la începutul pandemiei de Covid-19

Numărul deceselor zilnice provocate de Covid-19 în Rusia a atins sâmbătă nivelul record de 819, la o zi după ce departamentul pentru sănătate din Moscova a raportat cel mai mare număr lunar de decese din oraş asociate acestei boli de la începutul pandemiei, transmite Reuters.

Creşterea numărului deceselor provocate de coronavirus a avut loc după ce infecţiile au atins un nivel maxim în iulie. Autorităţile atribuie această creştere variantei Delta a coronavirului, mai contagioasă, şi ritmului lent al vaccinărilor, informează News.ro.

Moscova a anunţat vineri că rata de mortalitate atinsă în oraş în luna iulie a fost cu 70% mai mare faţă de nivelul anterior pandemiei, în 2019, şi cu 60% mai ridicată faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Un total de 17.237 de decese produse în Moscova în luna iulie reprezintă cel mai ridicat bilanţ lunar al deceselor de la începutul pandemiei. Majoritatea deceselor suplimentare au fost provocate de epidemia de coronavirus, potrivit departamentului sănătăţii din Moscova.

Numărul  oficial al deceselor provocate de Covid-19 în Rusia este de 169.683. Rosstat, agenţia pentru statistică a guvernului, realizează un bilanţ separat faţă de forţa de acţiune pentru pandemie, afirmând că curca 315.000 de decese legate de Covid-19 au avut loc în perioada aprilie-iunie.

Rusia a rapotat sâmbătă 22.144 de infecţii noi cu coronavirus. Număsul zilnic al cazurilor noi a scăzut în august, după atingerea unui vârf în iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here