O asistentă dintr-un spital COVID-19 din Rusia și-a pus costumul de protecție transparent peste lenjerie

O asistentă medicală dintr-un spital de boli infecţioase din regiunea Tula, Federaţia Rusă, a fost surprinsă în timp ce îngrijeşte bolnavii de COVID-19 în costum de protecţie transparent, îmbrăcat deasupra lenjeriei intime.

Fotografia (mai jos) a fost făcută chiar de unul dintre pacienţi, care susţine că asistenta a recurs la agest gest din cauză că îi este foarte cald în costum de protecţie.

La rândul ei, asistenta medicală a spus că nu şi-a dat seama că totul este atât de transparent, încât i se va vedea lenjeria intimă. Newstula.ru scrie că pacienţii nu aveau nimic împotriva modului în care era echipată femeia. Nu de aceeaşi părere a fost şi Ministerul regional al Sănătăţii, care a atenţionat asistenta medicală că autorităţile nu tolerează asemenea atitudine.

În cele din urmă, femeia s-a ales doar cu o avertizare disciplinară.

Newstula.ru mai menţionează că pe reţelele de socializare au început mai multe dezbateri pe acest subiect, iar majoritatea bărbaţilor ar fi afirmat că sprijină gestul asistentei medicale, în timp ce femeile au condamnat modul în care s-a afişat asistenta în faţa pacienţilor.

„Iată cui trebuie de majorat salariile”, „A fost avertizată din invidie. Ea nu a încălcat nimic”, „Bravo! Important pacienţili să se simtă bine”, „Cu aşa corp se puteate şi goală. Bravo! Ai ridicat dispoziţia pacienţilor”, au fost unele din comentariile internauţilor ruşi.

*Campionul mondial la box Nikolai Valuev: A trezit la pacienți dorința de a trăit

Fostul campion mondial la box Nikolai Valuev, actual deputat în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, este de partea asistentei medicale care a fost surprinsă în timp ce îngrijeşte bolnavii de COVID-19 în costum de protecţie transparent, îmbrăcat deasupra lenjeriei intime. Valuev consideră că tânăra nu trebuie sancţionată, mai ales pentru că „a trezit la pacienţi dorinţa de a trăi”.

„Haideţi să sperăm că prin felul cum ea a arătat, le-a trezit pacienţilor de sex masculin dorinţa de a trăi. Ei au stat pe gânduri şi au găsit puteri ca şi mai mult să lupte cu boala. De regulă, emoţiile pozitive contribuie la însănătoşire”, a declarat Nikolai Valuev pentru Myslo.ru.

Deputatul a propus ca asistenta să fie încurajată: „Sper că atunci când pacienţii se vor vindeca, toţi care au văzut-o îi vor scrie angajatei respective o scrisoare de mulţumire”.

1 COMENTARIU

  1. Are dreptate acest domn, Nikolai Valuev, starea psihica este importanta si poate schimba esential cursul bolii. Mi-aduc aminte ca citeam zilele trecute o stire despre un om care s-a sinucis in carantina, pentru ca a aflat ca are virusul. Chiar cred ca daca ar fi fost servit de aceasta asistenta, nu facea gestul tragic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here