O „epocă de aur” pentru distopii. Anunț la Hollywood: filmul SF care va resuscita moștenirea romanului „1984” al lui George Orwell

Studioul Paramount pregăteşte un lungmetraj de science-fiction intitulat „2084”, după un scenariu scris de Mattson Tomlin şi considerat o distopie actualizată a romanului lui George Orwell, „1984”, cu reminiscenţe ale unor filme precum „The Matrix” şi „Inception”, relatează EFE.

Noul proiect a suscitat interesul mai multor studiouri de la Hollywood, deşi până la urmă producătorul francizei „Transformers”, Lorenzo di Bonaventura, şi Paramount vor fi cei care vor transpune pe marile ecrane scenariul lui Tomlin, care a scris şi scenariul la viitorul „The Batman” interpretat de Robert Pattinson.

Potrivit mass-media locale, subiectul viitorului film se va axa asupra unei societăţi totalitare apărută după o perioadă de distragere apocaliptică, în care vieţile cetăţenilor sunt controlate strict şi în care apariţia unei poveşti de dragoste între doi tineri va altera ordinea stabilită.

Subiectul aminteşte de „1984” care a introdus conceptul de „Big Brother” într-o societate totalitară imaginată George Orwell, care a inspirat filme, seriale, producţii de televiziune şi chiar campanii publicitare.

Surse citate de The Hollywood Reporter notează că tonul filmului este inspirat din clasicul „The Matrix” al fraţilor Wachowski şi „Inception”, de Cristopher Nolan.

Nu se cunosc detalii ale proiectului şi nici cine va fi regizorul.

Proiectul a atras însă atenţia lui Di Bonaventura, care în anii trecuţi a cumpărat drepturile pentru ecranizarea volumelor din seria Harry Potter, care au beneficiat de încasări uriaşe şi au generat o întreagă franciză cinematografică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here