O femeie de aproape 102 ani din Alba, vaccinată, a învins coronavirusul, în vreme ce o tânără de 26 de ani, nevaccinată, a murit din cauza COVID-19

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel, Alba, o femeie de aproape 102 ani, s-a vindecat de Covid-19, la fel şi fiica sa, în vârstă de 80 de ani. Ambele femei erau vaccinate și au fost internate timp de nouă zile în spitalul din Blaj, la Secţia Infecţioase. Vineri, ele au fost externate. Pe de altă parte, o tânără nevaccinată, în vârstă de 26 de ani, din Buzău, a murit din cauza COVID-19. Estprintrcei 145 dpacienți COVID carau murit în România în ultimel24 dore.

O femeie de aproape 102 ani, s-a vindecat de Covid-19, la fel şi fiica sa, în vârstă de 80 de ani. Informaţia a fost confirmată de către primarul comunei Sâncel, Ilie Frăţilă, potrivit Agerpres.

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana O., care locuieşte în Sâncel alături de fiica şi ginerele său, nu s-a confruntat până acum cu probleme majore de sănătate.

„Nana Ană”, cum i se spune, este cea mai vârstnică persoană din satul de lângă Blaj. La împlinirea vârstei de 100 de ani, femeia a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă, în semn de apreciere, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, Vasile Brumar, care i-a oferit o icoană.

În comuna Sâncel se înregistra vineri o rată de infectare cu virusul SARS-CoV- 2 de 7,31, cea mai mare din Alba.

Pe de altă parte, o tânără în vârstă de 26 de ani, din Buzău, a murit din cauza COVID-19. Estprintrcei 145 dpacienți COVID carau murit în România în ultimel24 dore.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 145 de pacienți au murit. Lterapiintensivă sunt peste 1.100 de pacienți în stargravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here