O poză din 2015 cu Dragnea, camuflaj pentru o reglare de conturi între „minionii” Liviu Alexa și Doru Bușcu

Foto: Liviu Alexa

Liviu Alexa, fostul șef al PSD Cluj, îi atacă pe jurnalistul Doru Bușcu, de la „Cațavencii”, și pe Vasile Dîncu, după recentul Congres al PSD, finalizat cu alegerea lui Marcel Ciolacu în funcția de președinte al social-democraților.

Într-un articol publicat în Ziar de Cluj, Alexa prezintă o fotografie din 2015, de la ziua lui Liviu Dragnea, la vremea aceea șef al PSD.

În poză apar, alături de Liviu Dragnea, Doru Bușcu și Vasile Dîncu, adunați în jurul unui tort de trei etaje decorat cu personaje din animația „Despicable Me,” cu Dragnea pe post de Gru și cu Bușcu și Dâncu pe post de minioni.

Motivul pentru care Liviu Alexa a ales să publice această imagine? Colajul foto de pe coperta ultimului număr din „Cațavencii”, care poartă titlul „Ciolacul Lebedelor” și în care apar Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea.

Jurnalistul Doru Bușcu a negat vehement în repetate rânduri că ar fi fost un apropiat al lui Liviu Dragnea – mai mult, că îl consilia pe fostul președinte PSD.

„Cea mai stridentă ironie în exercițiul photoshopic al pamfletului vizual îl țintește pe Vasile Dîncu, profesorul, sociologul și, de sâmbătă, președintele legitim al Consiliului Național al PSD, culmea, fost prieten cu Doru Bușcu”, scrie Alexa.

„Să nu considerați acest pamflet vizual un act de trădare a prieteniei pentru Vasile Dîncu din partea lui Doru Bușcu. Libertatea editorială, deși e greu de înțeles de către unii acest lucru, este mai presus decât facturile încasate de la PSD de către Bușcu sau Vasile Dîncu, spun asta pentru că și pentru mine, care am încasat bani de la PSD, în vremuri în care nu dețineam funcții politice, libertatea editorială de a-l critica pe Liviu Dragnea sau pe alți lideri mai mici din PSD a existat. Doar că, deși am 41 de ani, o vârstă apreciabilă pentru un jurnalist de investigații care face meseria asta de la 18 ani și care încă  nu a murit de cancer sau infarct (mai am timp), nu încetează să mă fascineze felul în care se alterează constant natura umană, felul în care prieteniile se încheagă și se distrug și, mai ales, felul în care bărbații se pot iubi mai presus decât sexul și sufletul, legați de liantul puterii. Puterea e însă ca orgasmul bărbaților, scurt, oh, prea scurt, și, dacă nu știi să te protejezi, te lasă borțos moral pe viață!”, mai argumentează fostul lider al PSD Cluj.

Cum explică Liviu Alexa decorațiunea cu „minioni” de pe tortul lui Dragnea?

„Suntem în anul 2015 și capodopera de desene animate Despicable Me (Minions) a avut un succes năucitor, culmea, mai mult în lumea adulților. Minionii, caractere ficționale, haioase, incapabile să vorbească și, deci, fără posibilitatea de a fi auzite, comportându-se copilărește, seamănă cu noi, pulimea. Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide, manipulabil mai dihai ca o sectă de baptiști ce văd un extraterestru coborând din ceruri. Și, în film, pe bune, ca și în viață, tot pe bune, minionii ajung să fie recrutați și să lucreze pentru cele mai demne de dispreț personaje – pentru ticăloși, hoți, infamii bandiți, printre care și Felonius Gru, poate cel mai demn de dispreț personaj”, scrie Alexa, adăugând: „Dacă ar fi să fim măgari, pe profesorul Dâncu l-am asemui cu Professor Flux, care, în desenul animat, își este și minion, dar sieși își este și stăpân. Dacă ar fi să fim porci, pe Doru Bușcu l-am asemui cu Herb Overkill, inventatorul care creează diverse arme, poate chiar și de manipulare.”  

Cine ar fi, însă, „Felonius Gru”, după cum au evoluat treburile la cinci ani distanță de la ziua lui Drangea?

„Deși au trecut atâția ani de atunci și, chiar dacă astăzi știu mai multe și mă răsfăț că sunt puțin mai înțelept decât atunci, încă nu îmi dau seama cine o fi cu adevărat infamul Gru. De ar fi fost Liviu infamul Gru, nu ar fi ajuns la pârnaie, părăsit de prieteni și de propriul său partid. Înseamnă că infamul Gru e încă deasupra noastră, atât de sus încât noi nu îl putem zări, iar el, din înălțimea ticăloșeniei, continuă să ne manipuleze prostia izbăvitoare, oricine am fi, orice am fi, oricare am fi: ciolaci, minioni, dânci, Maiori, colonei, acoperiți spre înafară și descoperiți spre înlăuntru”, concluzionează Alexa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here