O româncă este acuzată că și-a ucis soțul italian, cunoscut traficant de droguri și unul din capii clanului mafiot ‘Ndrangheta. Cristina Elena Toma este de ceva timp în închisoare, acuzată inițial pentru complicitate la crimă. Decesul șefului rețelei de trafic de droguri din Calabria a fost menționat și ieri, în timpul procesului de la Gehenna, de la Curtea din Aosta.

Giuseppe Nirta a fost ucis în Spania, iar soția lui, Cristina Toma, a fost arestată inițial pentru complicitate la omor. Ulterior, din anchetă a rezultat că femeia și-a ucis singură partenerul de viață, potrivit valledaostaglocal.it.

În iunie 2017, Giuseppe Nirta a fost împușcat și înjunghiat, cadavrul său fiind descoperit lângă mașină. Cristina a spus că soțul ei o luase cu mașina de la serviciu, iar acasă, în Aosta, provincia Aguilas, au fost așteptați de un bărbat care l-a ucis pe Giuseppe, ea reușind să fugă și să se ascundă în pădurea din apropiere.

La reconstituire, femeia a declarat că Nirta a oprit în fața casei și a coborât din mașină, timp în care a apărut un bărbat cu glugă și a tras șase-șapte focuri. Românca a spus că a reușit să fugă și a sunat la un prieten, nu la Poliție, ceea ce a ridicat suspiciuni.

Criminaliștii au spus că, având în vedere poziția în care a fost găsit cadavrul, Giuseppe Nirta a fost luat prin surprindere și nu a avut impulsul de a fugi, așa cum s-ar fi întâmplat dacă era vizat de un asasin.

Inițial, în acest caz au fost arestați mai mulți suspecți, însă aceștia au fost eliberați rând pe rând, pentru că nu s-au descoperit probe materiale împotriva lor. Arestată în 2018 pentru complicitate, Cristina este acum acuzată de omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here