O țară europeană ar putea introduce tichete de masă pentru compensarea scumpirii alimentelor

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat marți, 22 martie, că ia în calcul emiterea unor tichete de masă pentru a ajuta familiile cu venituri medii şi mici care se confruntă cu sumpirea alimentelor, accelerată de războiul din Ucraina, potrivit CNN.

Ne vom confrunta cu o criză alimentară la nivel mondial”, a spus Macron într-un interviu acordat postului de radio France Bleu.

Vreau să pun în aplicare un sistem de tichete de masă pentru a ajuta gospodăriile cele mai modeste şi clasa de mijloc care se confruntă cu aceste costuri suplimentare”, a subliniat Macron.

Tichetele de masă propuse ar fi similare cu sistemul actual de tichete de energie din ţară, care ajută aproximativ 5,8 milioane de familii cu venituri mici să îşi plătească facturile de curent şi gaze, potrivit datelor Ministerului francez de Finanţe.

Macron a reiterat că Franţa şi Europa trebuie să obţină în cele din urmă independenţa alimentară, un element-cheie al agendei sale în campania prezidenţială.

Primul tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale din Franța este programat să aibă loc pe 10 aprilie.

Comentariul survine după ce guvernul ucrainean a interzis exporturile de bunuri agricole cheie, inclusiv grâu, porumb, cereale, sare și carne.

Ucraina este unul dintre cei mai mari furnizori de produse agricole din Europa, conform datelor Comisiei Europene. Combinate, Rusia și Ucraina sunt responsabile pentru aproape 30% din exporturile globale de grâu, potrivit Gro Intelligence, o firmă de analiză a datelor agricole.

Macron a spus anterior că atât Europa, cât și Africa „vor fi foarte profund destabilizate în aprovizionarea cu alimente”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here