Olaf Scholz: Sancţiunile asupra importurilor de energie din Rusia trebuie să fie ”uşor de gestionat” pentru statele europene

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că sancţiunile occidentale împotriva Rusiei au ”efecte, care vor deveni mai drastice pe zi ce trece”. Cu toate acestea, cancelarul a subliniat că întreruperea aprovizionării cu energie din Rusia trebuie să fie ”uşor de gestionat” pentru statele europene, potrivit CNN.

Totodată, preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola a precizat că ”Europa trebuie să devină complet independentă de energia rusă”, relatează News.ro.

Războiul din Ucraina ”ar putea fi o dispută care să dureze mai mult timp şi, prin urmare, trebuie să facem faţă împreună”, a spus Scholz, în cadrul unei conferinţe de presă alături de preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Scholz a spus că poziţia Germaniei referitoare la interdicţia adoptată de UE cu privire la importurile de energie din Rusia nu s-a schimbat.

Acest lucru este valabil şi pentru multe alte ţări (europene) care sunt şi mai dependente de cărbune, petrol şi gaze (ruseşti), chiar mai mult decât Germania”, a adăugat el.

Am decis să devenim independenţi cât mai repede posibil de importurile de gaze şi petrol din Rusia”, a spus liderul german, adăugând că unele ”lucrări de construcţie şi contracte” sunt necesare pentru a face Germania mai puţin dependentă de energia rusă.
Metsola a precizat că ”Europa trebuie să devină complet independentă de energia rusă”.
Trebuie să ne cumpărăm energia de la prieteni, nu de la duşmani, pentru că, până la urmă, plătim pentru acest război în fiecare zi”, a adăugat ea.
Este timpul să preluăm rolul de lider. Nu vorbim doar despre agenda verde, din perspectiva mediului, o perspectivă climatică, ci şi din perspectiva securităţii”, a continuat Metsola.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here