Oficiali americani au recunoscut public pentru prima dată că SUA au furnizat Ucrainei informații despre ofensiva Rusiei în Donbas

Secretarul american Apărării, Lloyd Austin, a declarat public pentru prima dată, joi, că SUA au furnizat informații forțelor ucrainene în cazul operațiunilor din regiunea Donbas, relatează CNN.

Austin a fost întrebat, în timpul unei audieri în fața Comisiei pentru serviciile armate din Senat, dacă SUA furnizează informații pentru a ajuta Ucraina să efectueze atacuri împotriva forțelor ruse în regiunea Donbas controlată de separatiști sau Crimeea.

„Le oferim informații pentru a conduce operațiuni în Donbas, este corect”, a spus Austin ca răspuns la întrebarea senatorului republican Tom Cotton din Arkansas, fără a menționa Crimeea. El a mai spus că SUA nu descurajează Ucraina să lanseze atacuri împotriva forțelor ruse în aceste zone.

Este prima dată când un oficial american a recunoscut public rolul SUA în operațiunile Ucrainei în regiunea contestată, pe măsură ce luptele se îndepărtează de capitala Kiev și spre sud-estul Ucrainei.

Un înalt oficial al apărării a declarat pentru CNN că o parte din informațiile furnizate Ucrainei sunt „aproape în timp real”.

„Continuăm să oferim informații utile și informații forțelor armate ucrainene în lupta lor”, a spus oficialul apărării după declarațiile lui Austin. „Pe măsură ce această luptă migrează mai mult în regiunea Donbas, ne vom ajusta conținutul și fluxul de informații după cum este necesar”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here