Oligarhul rus Roman Abramovich se roagă de prieteni să-l împrumute cu câte un milion de dolari pentru a-și menține stilul de viață

Oligarhul rus Roman Abramovici și-a implorat prietenii de la Hollywood și brokerii americani să-i împrumute fiecare câte un milion de dolari pentru a se menține pe linia de plutire, după ce s-a trezit cu activele înghețate de autoritățile din întreaga lume, scrie The New York Post.

Jurnaliștii de la The New York Post au aflat că proprietarul clubului de fotbal Chelsea, ale cărui conturi bancare sunt înghețate în SUA și Marea Britanie, cere cu disperare împrumuturi de la prietenii săi puternici pentru a-și menține salariul despre care se spune că ar fi de 750.000 de dolari pe săptămână – care include și plata angajaților care se ocupă de întreținerea multiplelor superyaht-uri de lux.

Dar, deși Abramovici – care a găzduit o serie de petreceri cu vedete pe ambarcațiunile sale și pe vastul domeniu de pe insula Sfântul Bartolomeu din Caraibe– are mulți prieteni apropiați la Hollywood, Wall Street și din lumea tehnologiei, asociații lui sunt precauți să-i împrumute bani, chiar dacă participă la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina.

„Roman le cere unora dintre cei mai apropiați prieteni ai săi cu bani să-l împrumute cu un milion de dolari. Spune că nu a ratat niciodată plata salariului pentru personalul său, care este de 750.000 de dolari pe săptămână, și cu conturile înghețate nu își poate plăti oamenii.

A contactat producătorul și regizorul de la Hollywood Brett Ratner și familia Rothschild, printre mulți alții, pentru bani, dar – deși sunt buni prieteni cu Roman – nu au fost de acord să-i dea bani, pentru că fie nu au atâția bani în numerar, fie nu le este clar care sunt repercusiunile conform dreptului internațional”, a declarat o sursă citată de News York Post.

Ratner a refuzat să comenteze, iar familia Rothschild nu a putut fi contactată. Însă niciunul dintre aceștia nu i-a dat bani lui Abramovici.

Regatul Unit și Uniunea Europeană l-au sancționat pe Abramovici – care are o avere netă de 14,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg – la începutul lunii martie, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Abramovici și-a înghețat activele de fondurile speculative din SUA. De asemenea, sancțiunile l-au împiedicat pe Abramovici să beneficieze de 3 miliarde de dolari din vânzarea clubului său de fotbal Chelsea.

Între timp, Abramovici încă face tot ce poate pentru a-și menține activele pe linia de plutire, inclusiv participând la discuțiile de pace pentru a pune capăt invaziei Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin. El a fost invitat la discuțiile de pace de ucraineni, care cred că are o linie directă cu Putin – lucru pe care acesta îl neagă.

Abramovici, în vârstă de 55 de ani, a făcut avere în goana privatizării după prăbușirea Uniunii Sovietice. A fost proprietarul Millhouse Capital, o firmă de investiții cu participații în mineritul de nichel și producătorii de oțel.
În 2018, a transferat proprietăți din Upper East Side în valoare de 92,3 milioane de dolari fostei sale soții, Dasha Zhukova, potrivit registrelor de proprietate ale orașului.

Recent a supraviețuit unei încercări de otrăvire în timpul discuțiilor de pace, care l-a lăsat, se pare, cu dureri de ochi dureri și descuamare a pielii. S-a spus că doi negociatori de pace ucraineni au fost, de asemenea, afectați, iar presupusa otrăvire a fost planificată de rușii din tabăra radicală care doreau să saboteze discuțiile.

Abramovici deține cel puțin patru iahturi, în valoare totală de aproape 1,4 miliarde de dolari, plus o proprietate vastă evaluată la 700 de milioane de dolari pe cea mai frumoasă plajă, Gouverneur, de pe exclusivista insulă Sfântul Bartolomeu din Caraibe.

Multiplele sale superyaht-uri de lux rămân și ele pe linia de plutire. În urmă cu doar câteva zile, guvernul din Antigua a confirmat că două iahturi din apele sale au legătură cu mogulul. În Antigua, ar avea superyaht-ul Halo și nava de sprijin Garcon, care sunt evaluate la aproximativ 40 de milioane de dolari, respectiv 20 de milioane de dolari, potrivit Financial Times.

Abramovici deține și nava Eclipse de 700 de milioane de dolari — unul dintre cele mai mari iahturi din lume, cu o lungime de 550 de picioare și 24 de cabine, cu un echipaj de 70 de persoane, cu geamuri antiglonț și un sistem de apărare antirachetă, dotări care par exagerate (cu excepția cazului în care aveți un președintele rus la bord), comentează jurnaliștii.

Iahtul Solaris, de 600 de milioane de dolari, este puțin mai mic, dar mai modern ca design. Atât Solaris, cât și Eclipse sunt ancorate în Turcia, despre care se zvonește că este un refugiu pentru oligarhi și banii lor și unde autoritățile nu impun sancțiuni împotriva Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here