ONG-ul Amnesty International cere ca ”apartheidul de gen” să fie recunoscut drept infracţiune împotriva dreptului internaţional

Sursa foto: INQUAMPhotos Octav Ganea

ONG-ul Amnesty International consideră că „apartheidul de gen” trebuie recunoscut drept infracţiune împotriva dreptului internaţional pentru a consolida combaterea „opresiunii instituţionalizate şi sistematice” împotriva femeilor, fetelor şi persoanelor LGBTI, relatează luni agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Comunitatea internaţională a eşuat în recunoaşterea, atenţionarea şi abordarea într-o manieră adecvată a dominaţiei şi opresiunii instituţionalizate şi sistematice a femeilor, fetelor şi persoanelor LGBTI”, susţine Amnesty International într-un comunicat.

„Solicităm să se recunoască apartheidul de gen în dreptul internaţional pentru a umple un vid important în cadrul nostru legal global”, a indicat în text secretara generală a ONG-ului, Agnes Callamard. „Este cu adevărat ruşinos că lumea a eşuat atât în recunoaşterea opresiunii şi dominaţiei sistematice pe bază de gen drept crimă în dreptul internaţional şi a eşuat să răspundă adecvat gravităţii acesteia”, adaugă reprezentanta Amnesty International.

Acest ONG se alătură astfel apelurilor lansate de femei din Afganistan, Iran şi din alte ţări „care au condus demersul prin care cer recunoaşterea apartheidului de gen în dreptul internaţional”, se mai arată în textul difuzat.

Prin urmare, ONG-ul de apărare a drepturilor omului consideră că „lumea trebuie să recunoască în sfârşit apartheidul de gen în dreptul internaţional pentru a extinde deplin protecţia legală a femeilor, fetelor şi persoanelor LGBTI şi pentru a sprijini eforturile de eradicare a acestei crime oribile, indiferent unde survine”.

Când începe în Rusia procesul jurnalistului american Evan Gershkovich, acuzat de spionaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here