Orange România şi RCS&RDS, investigate de Consiliul Concurenţei

  Sursa: Pixabay

  Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că a declanşat două investigaţii ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România şi RCS&RDS pe piaţa serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament, transmite News.ro.

  ”Consiliul Concurenţei a declanşat două investigaţii ce vizează un posibil comportament abuziv al companiilor Orange România şi, respectiv, RCS&RDS pe piaţa serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament. Autoritatea de concurenţă deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, fiecare dintre cele două companii a impus unui tarif excesiv, cel puţin pentru o parte dintre consumatorii săi, pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcţiei”, anunţă autoritatea de concurenţă.

  În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor Orange şi RCS&RDS, documentele ridicate aflându-se în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.

  Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

  Pentru a obţine autorizaţie de executare a unor lucrări de construcţii sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de reţele, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a se asigura că acea construcţie propusă nu afectează în nici un fel reţelele deţinute de aceştia.

  În primăvara acestui an, autoritatea de concurenţă a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Telekom Romania Communications pe piaţa serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

  CCR respinge decizia CJUE privind judecătorii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here