Orașul natal al lui Putin primește finala Champions League din 2021

Sankt Petersburg va găzdui finala UEFA Champions League din 2021, a decis federația europeană de fotbal. Meciul se va desfășura pe stadionul Gazprom, cu o capacitate de circa 65.000 de locuri. Arena a fost inaugurat în 2017 și a găzduit finala mică a Campionatului Mondial din 2018. De asemenea, tot aici se vor juca și patru meciuri de la EURO 2020.

Stadionul Gazprom din Sankt Petersburg

UEFA a mai anunțat că finala Ligii Campionilor din 2022 va avea loc la Munchen, iar cea din 2023, la Londra, a scris Europa Liberă.

Cupa Mondială de Fotbal din Rusia a fost una dintre cele mai controversate din istorie, din cauza politicilor agresive ale lui Vladimir Putin. A fost și cel mai scump turneu final din istorie, cu un cost estimat de 14 miliarde de dolari.

De asemenea, FIFA a fost acuzată că votul prin care Campionatul Mondial a fost acordat Rusiei a fost măsluit. Chiar Sepp Blatter, fostul șef al federației internaționale de fotbal, a recunoscut în 2015 că era decis de dinainte ca Rusia să câștige. La toate aceste acuzații de corupție, s-a adăugat și căderea în dizgrație pe arena internațională a Rusiei după invadarea Ucrainei din 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here