ludovic orban 19 noiembrie
Sursa: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seară că nu a discutat despre asumarea răspunderii în Parlament pe Legea bugetului, reafirmând că obiectivul PNL este să reuşească adoptarea bugetului până la finalul anului. Orban îi dă astfel replica lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, care a declarat miercuri că ar fi „o premieră” în România şi, probabil, în Europa ca Guvernul să-şi asume răspunderea în Parlament pentru bugetul de stat.

N-am discutat acest subiect”, a declarat Orban. ”Singurul obiectiv pe care l-am stabilit şi l-am anunţat public este ca Legea bugetului de stat să fie adoptată până la sfârşitul anului, astfel încât toţi românii, toate companiile, toate instituţiile publice să ştie foarte clar ce-i aşteaptă în anul 2020, pe ce să se bazeze prin Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale, să permitem autorităţilor locale să-şi adopte bugetele locale, să demareze investiţiile pe care le au planificate pentru dezvoltarea comunităţilor locale cât mai repede. De asemenea, toate companiile care sunt într-un fel legate de bugetul de stat şi toate structurile care sunt legate de bugetul de stat şi de bugetul asigurărilor de stat să ştie foarte clar care vor fi alocaţiile bugetare pentru anul 2020. Obiectivul nostru este să reuşim adoptarea bugetului de stat până la finalul anului”, a mai explicat Orban, informează Agerpres.

El a precizat că hotărârea de guvern referitoare la bugetul anului 2020 va intra în dezbatere în şedinţa de guvern de vineri sau de săptămâna viitoare.

Am supus-o spre dezbatere. Aşteptăm avizul Consiliului Economic şi Social. Când vom avea avizul CES şi al Consiliului Legislativ, va intra în dezbaterea Guvernului. Dacă se poate, vineri, la şedinţa de guvern. Dacă nu, la şedinţa de guvern de săptămâna viitoare”, a spus prim-ministrul.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că ar fi „o premieră” în România şi, probabil, în Europa ca Guvernul să-şi asume răspunderea în Parlament pentru bugetul de stat, adăugând că în cazul în care se va întâmpla acest lucru, social-democraţii vor depune iniţiative legislative de amendare a proiectului liberalilor, informează Agerpres.

Vom face iniţiative legislative să amendăm bugetul de stat„, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la finalul CExN al PSD, întrebat cum vor reacţiona social-democraţii în acest caz.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că „nu neapărat” va fi avută în vedere o moţiune de cenzură la adresa Executivului.

El a continuat spunând că ar fi „o premieră în România şi, cred, şi în Europa ca un Guvern să vină cu asumare pe buget”.

Este cea mai importantă lege care se discută în Parlament, nu poţi să eviţi Parlamentul când faci bugetul de stat, nu şi-a permis nimeni până acum, chiar dacă este un Guvern minoritar, dar România este plină de surprize”, a mai declarat Ciolacu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here