Pană majoră de câteva ore a sistemului numerelor de urgenţă, în toată Franța. Oameni în stare gravă, în imposibilitate de a cere ajutor

O pană produsă la operatorul de telecomunicaţii Orange a perturbat numerele de urgenţă din toată Franţa,  miercuri seară, pentru câteva ore, iar cel puțin o persoană ar fi decedat pentru că nu a putut cere ajutor.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a calificat drept „disfuncţionalităţi grave şi inacceptabile” , relatează joi agenția France Presse, citată de Agerpres.

O persoană având o „boală cardiovasculară” „ar fi murit” în Morbihan (vest) din cauză că „nu a putut ajunge la serviciile de urgenţă la timp” în cursul incidentului, a declarat joi Gerald Darmanin.

„Alte două accidente cardiovasculare” de asemenea au avut loc, a adăugat Darmanin, „dar nu pot spune dacă timpul (înainte de sosirea ajutorului) a fost deosebit de lung şi dacă este imputabil acestui număr de urgenţă”. „Cert este că oamenii au mărturisit că au încercat să sune de mai multe ori şi că nu au reuşit să ajungă la operatori imediat„, a spus el.

O pană la echipamentele responsabile de direcţionarea apelurilor a împiedicat masiv accesul la numerele de urgenţă (15/17/18/112) şi la liniile fixe miercuri între 18.00 şi miezul nopţii, iar numeroase servicii de urgenţă au fost greu accesibile în toată Franţa. Reţeaua „funcţionează de la miezul nopţii”, dar rămâne „sub supraveghere”, a declarat joi Orange.

Ministrul de interne a mai indicat că CEO-ul Orange, Stephane Richard, a fost convocat la minister pentru a oferi clarificări guvernului.

La ora 09.00 l-am convocat pe directorul general al Orange, care va veni să ne spună starea actuală a situaţiei„, a spus Darmanin într-o conferinţă de presă împreună cu secretarul de stat pentru sectorul digital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here