Parteneriat PMB-societatea civilă pentru asigurarea de condiții decente de cazare pentru cei fără adăpost

Foto: INQUAM/George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a dispus ca organizaţiile Active Watch şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică să aibă acces în centrele sociale din Bucureşti şi să facă o evaluare a condiţiilor existente, transmite News.ro.

Ulterior, organizaţiile vor propune soluţii rapide pentru ca persoanele fără adăpost să poată beneficia a condiţii decente de cazare în sezonul rece.

”Facem echipă cu organizaţiile non-guvernamentale, pentru a asigura oamenilor fără adăpost condiţii decente de cazare şi strictul necesar pentru perioada următoare. La sfârşitul lunii noiembrie, am avut o întâlnire cu reprezentanţii mai multor ONG-uri implicate în susţinerea persoanelor fără adăpost. Am stabilit atunci că vom colabora pentru a identifica cele mai bune şi mai rapide măsuri, pentru a avea grijă de aceste persoane”, a anunţat Nicuşor Dan, luni seară, pe Facebook.   Primarul a explicat că în cursul zile a finalizat demersurile pentru ca membri ai acestor organizaţii să aibă acces în locaţiile unde sunt găzduite aceste persoane.  

 ”Ei vor evalua, pe baza unei metodologii propuse în prealabil, condiţiile din centrele sociale. Cei aflaţi în această situaţie dificilă trebuie să treacă cu bine peste perioada rece a anului şi e nevoie să beneficieze de măsuri de prevenţie împotriva răspândirii COVID-19. Imediat ce vom finaliza această etapă, vă voi ţine la curent cu măsurile pe care le luăm”, a mai transmis Nicuşor dan.  În plus, primarul anunţă că nicio persoană nu va fi evacuată pe durata sezonului rece: ”De asemenea, menţin decizia ca toţi cei care au nevoie să poată folosi spaţiile AFI şi nimeni nu va fi evacuat, cel puţin până în luna aprilie”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here