UDMR: Am spus răspicat că nu susţinem Guvernul, deci nici pe Meleşcanu

Inquam Photos/ Octav Ganea

UDMR a anunțat, marți, că respinge numirea lui Teodor Meleşcanu ca preşedinte al Senatului.

Liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că UDMR nu îl susţine pe Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Am spus răspicat că nu vom susţine actualul Guvern şi că susţinem o moţiune de cenzură dacă se înaintează, suntem pregătiţi să o semnăm. Pe de-o parte nu susţinem acest Guvern nici în Parlament şi credem că soluţia pentru criza guvernametală este ca acest Guvern să fie demis sau să plece de la Palatul Victoria şi să fie o altă soluţie politică care să guverneze. Rezultă, aşadar, că nici pe candidatul propus de PSD, Teodor Meleşcanu, nu îl vom susţine pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Aceasta este poziţia UDMR, nu susţinem guvernul, deci nici pe Meleşcanu din partea PSD”, a spus Cseke.

Potrivit acestuia, abia luni s-a vacantat postul de preşedinte al Senatului, iar UDMR aşteaptă să vadă care sunt propunerile pentru această funcţie.

Formalizarea susţinerii se va face după ce vom vedea candidaţii propuşi de partidele de opoziţie”, a mai spus senatorul UDMR.

Grupul senatorilor PSD a decis, luni, să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. Premierul şi liderul PSD Viorica Dăncilă a explicat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

Cu toate acestea, plenul Senatului nu a votat încă propunerile pentru şefia Senatului. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Teodor Meleşcanu, duminică seara, şi nu i-a transmis nimic în legătură cu intenţia PSD de a îl propune la şefia Senatului.

Pe de altă, parte au fost voci în ALDE care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la alianţa partidului cu Pro România.

Călin Popescu Tăriceanu are o întrunire cu liderii ALDE, potrivit unor surse politice, pe fondul unor nemulţumiri în formaţiune legate de alianţa cu Pro România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here