Patru familii de maramureșeni au petrecut la un hotel de lux, apoi au fugit fără să plătească, lăsând în urmă o pagubă de 12.000 de lei

Patru familii de turiști din Maramureș s-au cazat în apartamentele de lux ale unui hotel de 4 stele din Băile Felix, au chefuit și au plecat pe furiș fără să achite nota de plată în valoare de 12.000 de lei.  

Turiștii au fost însă surprinși de camerele de supraveghere ale hotelului, iar Poliția a deschis o anchetă în acest caz și încearcă să-i identifice. 

Cele patru familii din Maramureș s-au cazat pentru două zile în hotelul de patru stele din Băile Felix. Seara au dat o petrecere, pentru că era ziua unuia dintre ei, eveniment care s-a încheiat la 6.00 dimineața, la piscina hotelului.

În cursul zilei de sâmbătă au petrecut și au făcut comenzi la restaurant și la bar într-o sumă consistentă. În mod normal, trebuia să plece duminică la prânz, când au venit la recepție și au cerut prelungirea camerelor până a doua zi, pe motiv că sunt mahmuri și nu pot să plece, ceea ce era adevărat”, a povestit Dumitru Fechete, directorul complexului hotelier.

Unul dintre turiști a cerut să i se facă o factură pe firmă, pe care a promis că o va plăti a doua zi cu ordin de plată. Duminică seara, însă, după ora 22.00, toate cele patru familii au părăsit hotelul, pe ușa de serviciu.

Paguba înregistrată de hotelier este de 12.000 de lei.

Pe cale civilă se pot recupera banii, o să facem și un denunț penal. Din ce am aflat noi despre ei, nu sunt în cea mai bună relație cu legea”, a declarat Dumitru Fechete, directorul complexului hotelier.

Pe lângă faptul că nu au plătit factura de cazare și consumația din restaurant, turiștii au produs și pagube însemnate. Nemulțumiți că angajații hotelului le-au cerut să iasă din piscină pentru a o putea goli și curăța, aceștia au umplut gura de evacuare a bazinului cu halate și prosoape. Canalizarea s-a înfundat și a fost nevoie de intervenția instalatorilor pentru ca piscina să mai poată fi folosită.

Cele patru familii din Maramureș nu au mai putut fi contactate de reprezentanții hotelului, care încearcă acum să își recupereze banii pe cale civilă.

În cursul acestei dimineți, la Poliția stațiunii Băile Felix a fost depusă o plângere penală împotriva a patru familii din jud. Maramureș sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz de încredere și distrugere”, a confirmat Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here