Peste 1.000 de studeți cer demisia fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader. Un banner pe care au fost scrise aproape toate numele celor peste 1.000 de absolvenți ce au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afișat, joi dimineață, în fața Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, conform Mediafax.

Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!” era scris joi dimineață pe un banner afișat în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Pe afiș erau trecute aproximativ toate numele absolvenților și studenților care au semnat scrisoarea unui ONG din Iași, scrisoare prin care se cere demisia rectorului Tudorel Toader.

Bannerul este despre Tudorel Toader, să-şi dea demisia, iar cei care au semnat pentru demisia lui sunt absolvenţii şi actualii studenţi. Avem şi campania Declic, avem 30.000 de oameni din toată ţara care au semnat ca el să îşi dea demisia. (…) Un asemenea om care este în continuare rector nu poate să fie în continuare un model pentru studenţi. Asta înseamnă o pată pentru Iaşi, şi pentru întreaga Românie. Un asemenea om nu are ce căuta într-o instituţie publică de o asemenea anvergură. De aceea noi cerem demisia şi insistăm”, a explicat Daniel Luca, unul dintre reprezentanții Reset Iași.

La protest a fost adus și un butoi de metal pe care era inscripționat portretul lui Tudorel Toader și semnul specific biohazard, iar reprezentanții ONG-ului spun că „reprezintă toxicitatea pe care domnul Toader a lasat-o în sistemul de justiţie din România

Noi ne vom face datoria de activişti civici şi de absolvenţi petru a lua atitudine. Ne-am gândit că este un demers de care universitatea are nevoie, atât timp cât toată lumea tace înseamnă că vor fi de acord cu Tudorel Toader. Este un demers în care vrem să le atragem atenţia şi domnilor profesori din universitate, prin care le arătăm că nu sunt singuri, că absolvenţii şi studenţii sunt alături de ei, mai ales că domnul Toader se pregăteşte să candideze pentru al doilea mandat de rector. Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi ceea ce-i cerem prin cele două petiţii este să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat”, a declarat Daniela Mitrofan, reprezentant Reset.

Protestul a fost organziat de un ONG din Iași. În jurul orei 9.00, la registratura Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, au fost depuse toate semnăturile adunate și scrisoare prin care i se cere demisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here