Peste 38 de tone de deşeuri, întoarse din drum la intrarea în România

Două TIR-uri încărcate cu deşeuri constând în electrocasnice, îmbrăcăminte second hand, produse alimentare si echipamente de reabilitare pentru invalizi, toate aduse din Danemarca şi Olanda, au fost întoarse la firmele care le-au expediat, după ce poliţiştii de frontieră le-au oprit la intrarea în România. Şoferii nu aveau documente pe mărfuri, potrivit News.ro.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 38.150 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, duminică.
TIR-urile erau conduse de cetăţeni români şi erau încărcate cu deşeuri constând în electrocasnice, îmbrăcăminte second hand, produse alimentare şi echipamente de reabilitare pentru invalizi şi proveneau de la societăţi comerciale din Danemarca şi Olanda pentru firme din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Bihor, stabilind faptul că şoferii nu deţin documente complete necesare importului de deşeuri, în consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României”, precizează Poliţia de Frontieră.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here