Planul de 3.000 de miliarde de dolari al democraților, adoptat. Tabăra Trump: S-a „născut mort”

Camera Reprezentanţilor a adoptat, vineri, o propunere democrată pentru un nou plan de ajutor de 3.000 de miliarde de dolari pentru a lupta împotriva efectelor pandemiei de coronavirus în Statele Unite. Însă acest plan nu ar urma să fie aprobat de Senat, dominat de republicani, relatează AFP, preluată News.ro.

Acest plan este „născut-mort”, susţin republicanii şi preşedintele american Donald Trump, a cărui semnătură este necesară pentru a intra în vigoare.

Camera inferioară, cu majoritate democrată, a aprobat planul cu 208 voturi pentru şi 199 contra.

Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a apreciat că propunerea democraţilor „nu este deloc serioasă” şi ar putea chiar evita să o supună votului în Camera superioară.

Acest proiect de lege prevede noi plăţi directe către americani şi aproape 1.000 de miliarde de dolari pentru state şi comunităţile locale, încât să se asigure salariile angajaţilor publici „esenţiali”, precum cei din spitale şi şcoli.

De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi ajutor alimentar pentru cei mai defavorizaţi.

„Aprobaţi acest plan pentru a oferi familiilor sprijinul de care au nevoie. Este vorba despre poporul american. Sunt familiile noastre. Ele suferă, au nevoie de ajutor, noi avem mijloacele şi posibilitatea de a face asta”, a declarat în plen preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Casa Albă şi republicanii vor o „pauză” pentru a evalua impactul măsurilor de o amploare istorică puse deja în aplicare, odată cu adoptarea la sfârşitul lunii martie a unui plan uriaş de relansare de 2.200 de miliarde de dolari, completat la sfârşitul lunii aprilie cu un al doilea plan de ajutor de 500 de miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here