Plin de turişti pe Valea Prahovei, unde pârtiile sunt deschise. Aglomeraţie pe DN 1

Sursa: Pexels

Sute de persoane au urcat, sâmbătă, la Cota 1400 şi la Cota 2000 din Masivul Bucegi unde se schiază, oamenii stând ca cozi pentru a urca în mijloacele de transport pe cablu, transmite News.ro.

La Sinaia sunt deschise şapte pârtii la Cota 2000, iar telegondola funcţionează după programul normal. Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este aglomeraţie pe DN1 Bucureşti – Braşov, circulându-se în coloană pe raza localităţii Comarnic.

Sute de turişti au ales să petreacă sfârşitul de săptămână pe Valea Prahovei, unde la altitudini mari se înregistrează temperaturi negative şi stratul de zăpadă este consistent. La Sinaia, la Cota 2000 sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Dorului 1, Varianta şi Drumul de Vară. Telescaunul Soarelui a  început programul cu publicul la ora 08:40 şi funcţionează până la ora 16:00, iar gondola Carp are ultima cursă la ora 16:30.

„Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi în gondole!”, reamintesc, într-un mesaj pe Facebook, administratorii domeniului schiabil din Sinaia.

În staţiunea Buşteni, pârtia Kalinderu găzduieşte evenimentul Winter Tour – Back to basics. Evenimentul, care în alţi ani includea petreceri cu grupuri mari de persoane se desfăşoară, anul acesta, cu respectarea distanţei sociale iar la această ediţie s-a renunţat la aceste petreceri, punându-se accentul pe mişcare şi pe bucuria de a fi în aer liber, la munte, au transmis organizatorii. Şi în staţiunea Azuga se schiază în condiţii bune.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat deja că că valorile de trafic au început să se intensifice pe sensul către munte al DN 1 Ploieşti – Braşov, circulându-se în coloană pe raza localităţii Comarnic, judeţul Prahova.  

Pe raza staţiunilor montane, se înregistrează valori moderate de trafic, formându-se pe alocuri coloană între Buşteni şi Azuga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here