Poveștile unui contabil și a unui profesor din România care au ajuns să se bată în luptele ilegale din Londra

Sursa: Pexels

Un fost contabil din Cluj şi un fost profesor din Bucureşti au ajuns, prin jocul destinului, să participe la lupte ilegale în capitala Marii Britanii. În spatele celor doi se află, însă, câte o poveste tristă, scrie Adevărul.

Publicația citată prezintă realitatea necosmetizată a acestui fenomen „subteran”.

Primul caz: cel al lui Adrian. Bărbatul este din Cluj, a fost contabil şi a rămas fără casă, după ce, în 2010, firma la care lucra în România a dat faliment. După ce a eșuat și cu înființarea unei firme de imobiliare, rămânând fără banii investiți, iar banca i-a luat apartamentul în urma unei executări silite, tânărul a plecat la muncă în străinătate.

De practicat, a practicat dintotdeauna artele marţiale, dar primul pont despre luptele plătite i-a venit de la colegi, când muncea pe șantier. „I-am auzit pe doi colegi pe şantier care povesteau că au asistat la mai multe lupte ilegale, iar unul dintre ei m-a întrebat dacă n-aş fi curios şi eu să asist la aşa ceva. Două săptămâni mai târziu eram la Hamburg şi atunci am făcut o nebunie. Am pariat cu amicul meu că îi pot bate pe toţi cei 8 concurenţi. Şi am făcut-o, am luat un premiu de 1.500 de euro, numai bun de pus pe rană”. Au urmat călătorii de „afaceri” și în alte oraşe din Germania, participând la lupte organizate inclusiv la Paris şi la Londra.

A decis să rămână în Marea Britanie, întrucât capitala Regatului Unit este mult mai bogată în evenimente de acest tip. „Singura regulă e că nu ai voie să-l omori pe celălalt sau să-l laşi infirm. Bineînţeles că s-au întâmplat şi din astea. În rest, la astfel de lupte am văzut karatişti, judoka, oameni şi care au făcut diverse lupte. Se câştigă bine: o dată am primit aproape 4.000 de lire, ce-i drept după un weekend istovitor. Şi nu plătesc impozit”, explică Adrian.

În Londra l-a cunoscut pe un alt român: Vlad, fost profesor, originar din Bucureşti. După ce i-a murit soția într-un accident auto, a început să aibă probleme cu alcoolul, iar cu timpul au apărut și altele. În cele din urmă, Vlad a renunțat la catedră și a plecat din România. A aflat de luptele ilegale acum doi ani: „Un pakistanez mi-a spus de lupte. Iniţial nu ştiam că sunt ilegale şi când m-am întâlnit cu un prieten i-am povestit ce vreau să fac. El mi-a zis că ştie pe altcineva, tot român, un tip din Cluj, care face asta şi s-a oferit să mi-l prezinte. Sunt şi bătăi între grupuri, plătite bine, iar eu cu Adrian avem grijă să facem mereu parte din aceeaşi echipă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here