Sursa foto: Inquam Photos/Raul Ștef

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, partidul aflat la guvernare acum cinci ani, UNPR-ul lui Gabriel Oprea a obținut doar 162 de voturi. Cele mai puține voturi la alegerile locale pentru funcția de primar le-a obținut partidul înființat de Viorel Cataramă. Mișcarea Patrioților Români a obținut doar 14 voturi. De asemenea, partidul a făcut și alianțe în teritoriu, care au strâns 50 de voturi.

La nivel național, s-au înscris în competiția pentru un post de primar candidați de la 228 de partide sau alianțe electorale. Dacă cele mai mari partide au dominat partea superioară a clasamentului, codașe sunt formațiuni politice precum Partidul Comuniștilor, Partida Romilor Pro Europa sau Partidul Alianța Creștină Adevărată Română, care au obținut doar câteva zeci de voturi. Partidul Social Democrat al Muncitorilor a strâns 15 voturi, în timp ce Partidul Alianța Creștină Adevărată Română a fost votat de 21 de români.

Partida Romilor Pro Europa a fost votată de 80 de cetățeni, însă a surclasat Partidul Agricultorilor din România care a strâns doar 70 de voturi. Nici Partidul Speranței și Voinței nu a stat mai bine, fiind votat de doar 84 de români.

Partidul Dreptății a obținut 130 de voturi la alegerile locale, în timp ce 154 de români au votat candidații Partidului Comuniștilor. Alianța pentru Spermezeu a strâns 143 de voturi.

Cândva un partid aflat la guvernare sub comanda lui Gabriel Oprea, Uniunea Națională pentru Progresul României este la coada clasamentului la alegerile din 27 septembrie. Candidații UNPR pentru funcția de primar au strâns doar 162 de voturi.

Mai mult succes a avut Partidul Socialist Român care a adunat 817 voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here