Predoiu spune că tripleta Liviu Dragnea-Carmen Dan-Florin Iordache a dus traficul de persoane la un „nivel intolerabil”

Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, consideră că în România traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel „intolerabil” şi acuză fostul guvern PSD de slăbirea justiţiei, fapt care i-a încurajat pe infractori.

„Suntem într-un moment în care lucrurile trebuie spuse pe nume şi acţionat în consecinţă, când traficul de persoane şi crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil în ţara noastră şi noi suntem aici pentru a pune capăt acestui fenomen”, a afirmat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, vineri. 

El a apreciat că, aşa cum constată şi raportul Departamentului de Stat al SUA, traficul de persoane s-a intensificat în România în cursul anului trecut, iar formele pe care acest fenomen le-a luat s-au diversificat, ministrul Justiţiei spunând, în acest context, că acest lucru s-a datorat „şi unei anumite impurităţi pe care crima organizată a simţit-o, a speculat-o, a valorificat-o”.  

Predoiu a acuzat fostul guvern PSD ca fiind responsabil pentru această situaţie. „Dacă lucrurile au ajuns în acest punct intolerabil este pentru că cei care au condus la vremea respectivă Ministerul de Interne – Carmen Dan, Camera Deputaţilor – Liviu Dragnea, Ministerul Justiţiei – Florin Iordache nu au luat măsuri la timp, s-au făcut că nu văd acest fenomen, au distrus legislaţia care întărea justiţia, au paralizat capacitatea de anchetă a parchetelor, au descurajat acţiunea poliţiştilor, au transmis un semnal clar interlopilor că îşi pot face de cap. Voit, sau involuntar, e mai puţin important pentru cetăţeni. Cert este că rezultatul este acesta, se vede clar în raportul Departamentului de Stat şi este punctul de la care pornim”, a declarat Cătălin Predoiu. 

El a subliniat că nu este vorba despre o analiză a autorităţilor române, ci sunt concluziile unui organism independent, care are capacitatea de a face astfel de analize. Cătălin Predoiu a precizat că aceleaşi concluzii pe care le are raportul le trag şi românii.  

„Dar nu era nevoie de acest Departament pentru ca noi să cunoaştem situaţia. Ca simpli cetăţeni constată că siguranţa cetăţeanului a slăbit în guvernarea PSD. Intenţia noastră este să o consolidăm, să o recuperăm şi să facem uitat acest fenomen urât care este traficul de persoane, crima organizată şi de aceea ne-am organizat şi noi, la rândul nostru”, a adăugat ministrul Justiţiei. El a menţionat că are încredere în poliţişti, în procurori, dar şi în „judecăţi prompte, rapide şi drepte, bazate pe probe care să trimită pe fiecare acolo unde îi este locul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here