Premierul Italiei respinge vaccinul chinezesc şi pune la îndoială aprobarea celui rusesc de către UE

Sursa: Pixabay

Premierul italian, Mario Draghi, a afirmat, vineri, că vaccinul chinezesc anti-covid-19 nu funcţionează în totalitate şi s-a îndoit că vaccinul rusesc Sputnik va fi aprobat vreodată de autorităţile de reglementare europene, transmite Reuters, preluat de News.ro.

”Vaccinul chinezesc … s-a arătat că nu este adecvat. Puteţi vedea acest lucru din experienţa Chile de abordare a epidemiei „, a declarat Draghi reporterilor la finalul unui summit al Uniunii Europene.

Chile s-a bazat puternic pe vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de compania Sinovac din China, dar autorităţile sanitare din ţara sud-americană au pus la îndoială cât de eficace este împotriva unor variante de virus mai transmisibile şi, de asemenea, analizează cât timp rămâne eficient după injectare.

Un studiu publicat în aprilie a arătat că vaccinul chinez are o eficacitate minimă în prevenirea bolilor, după o singură doză. După administrarea celei de-a doua doze, vaccinul a avut o eficacitate de 67% în prevenirea infecţiei simptomatice, 85% în prevenirea spitalizărilor şi 80% în prevenirea deceselor.

Draghi a pus la îndoială şi vaccinul Sputnik din Rusia. Existau aşteptări ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să încheie revizuirea vaccinului rusesc şi să emită o decizie în mai sau iunie.

Cu toate acestea, aprobarea a fost amânată, deoarece producătorii au ratat un termen limită din 10 iunie pentru a trimite date, au declarat surse pentru Reuters la începutul acestei luni.

„Vaccinul rusesc Sputnik nu a obţinut aprobarea de la EMA şi poate că nu va reuşi niciodată”, a spus Draghi.

Asistăm la transformarea ideii în realitate. Ce ameninţă revoluţia investiţiilor verzi

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here