Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu o delegaţie a Congresului SUA despre situația de securitate din zonă

O delegaţie a Congresului SUA condusă de Stephen Lynch, preşedinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Naţională, din Camera Reprezentanţilor, s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă.

Discuţiile au vizat situaţia de securitate curentă, determinată de agresiunea militară rusă în Ucraina şi de gestionarea valurilor de refugiaţi, a informat Guvernul într-un comunicat.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut o prezentare extinsă a modului în care România percepe situația de securitate curentă, inclusiv acțiunile militare ruse și scopurile sale.

Prim-ministrul român a insistat pe dovada de unitate a aliaților, care prin prezența militară pe teren, aici, în România, oferă certitudinea angajamentelor de securitate colectivă din cadrul NATO, precum și a valorii Parteneriatului strategic cu SUA. Cu acest prilej, a fost subliniată și importanța dezvoltării de noi investiții americane în România.

În cadrul dialogului, a fost evidențiată solidaritatea manifestată de români, societatea civilă și instituțiile statului în gestionarea fluxurilor de refugiați.

Stephen Lynch a mulțumit pentru activitățile României și pentru leadershipul pe care îl oferă atât în sprijinirea refugiaților cât și a ucrainenilor rămași să lupte pentru apărarea țării lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here